MJSW Saranji - square
  1. Blog
  2. Badmode
  3. Wassen van je badmode: experts geven tips

Wassen van je badmode: experts geven tips

De manier waarop je je badmode wast en verzorgt, speelt een rol in de levensduur van je mooie zwemkleding. Je bikini of badpak draag je niet zo vaak. Toch krijgen de delicate stoffen een boel te verduren: zonnecrème, zwembadchemicaliën, zout zeewater, zweet en zonlicht vervagen de stralende kleuren van je fonkelnieuwe bikini. Of erger: veroorzaken slijtplekken. Maar er is ook goed nieuws: met de juiste tips en tricks gaat je badmode extra lang mee. Duik in het advies van onze ervaren experts – je staat versteld van het resultaat.

PD Nayarit - square

#1 – handige tips

We verwennen jou (en je knappe badmode) met drie supertips die kleurvervaging en slijtage een stapje voor zijn.

1. Uitspoelen Klaar met zonnebaden of zwemmen? Spoel dan je badmode meteen uit met water van maximaal 30 °C. “Zo krijgen de schadelijkste stoffen geen kans”, verklappen onze experts.

2. Handwas Controleer altijd het etiket met de wasvoorschriften. Maar om het even wat het etiket je vertelt: delicate stoffen stop je beter niet in de wasmachine. Daarom raden onze experts een handwas aan.

3. Drogen Laat je badmode plat en liggend in de openlucht drogen. Zo bescherm je de vezels en elasticiteit van de stof. Zeker niet uitwringen of drogen in de felle zon of droogkast. “Zonlicht zorgt voor verkleuring en hitte leidt tot slijtage”, weten onze experts.

MJSW Flidais - square

#2 – handwas

Alle experts zijn het erover eens: was je bikini of badpak altijd met de hand. Zo blijft je kwaliteitsvolle badmode mooi in vorm. Hoe pak je dat aan?

• Neem een emmer koud of lauw water van maximaal 30 °C. • Doe er een beetje fijnwasmiddel in en roer tot je een sopje krijgt. • Dompel je badmode enkele keren in het sopje. • Spoel je bikini of badpak meteen goed uit – laat niet weken!

Nog een slimme tip: ook de kwaliteit van de materialen speelt een belangrijke rol in de levensduur van je badmode. Onze hoogwaardige lycra is beter bestand tegen schadelijke stoffen en zonlicht.

Video afspelen
MJSW Dahu - square

#3 – wasmachine

Heb je geen tijd voor een handwas? Geen probleem: voor één keertje kan de wasmachine geen kwaad. Waarop moet je letten?

• Stop je badmode in een beschermend waszakje. • Kies het korte programma voor fijne was. • Was op maximaal 30 °C. • Gebruik geen wasverzachter – die tast de elasticiteit van de stof aan.

Met die vier regels in je achterhoofd gaat je knappe zwemkleding extra lang mee. Op naar een stralende zomer!

Video afspelen