PDSW Barrani - square
  1. Blog
  2. Badmode
  3. Ontdek onze 9 soorten bikini’s

Ontdek onze 9 soorten bikini’s

Benieuwd naar het bikinitype dat perfect bij je past? Onze lingerie stylists zetten negen soorten bikini’s op een rij én beantwoorden al je zomerse vragen. Hoe kreeg de triangelbikini zijn naam? Wat is het verschil tussen een plunge- en push-up bikini? En welk stylingeffect creëert een balconnet bikini? Plons mee in de wereld van bikini’s. Draag jij liever een badpak? Ontdek onze soorten badpakken.

PDSW Latakia - square

1. De volle cup-bikini

Volle of ‘hele’ cups kapselen je borsten helemaal in. Het resultaat? Je boezem krijgt excellente ondersteuning. Een volle cup-bikini geeft je een zelfverzekerd gevoel én zit uiterst comfortabel – zeker als je een grotere cupmaat hebt.

MJ SW - Brigitte - square- heartshape

2. De voorgevormde bikini

Deze bikini is voorgevormd in de vorm van ronde en volle borsten. De cups zijn verstevigd en meestal voorzien van een beugel. Een voorgevormde bikini voelt stevig en comfortabel én geeft je een elegante look. Ontdek jouw voorgevormde bikini.

Retail - ASSW Ouka

3. De niet-voorgevormde bikini

Fashionista’s zijn helemaal wég van dit op-en-top vrouwelijke bikinitype. Dankzij het soepele stofje voelt het alsof je geen bikini draagt. Je borsten vullen de cups. Het resultaat? Je niet-voorgevormde bikini toont de natuurlijke vorm van je boezem.

PDSW Maringa - square

4. De balconnet bikini

De cups van een balconnet bikini lopen rechter over je boezem – vandaar zijn naam. De horizontale belijning accentueert je borsten op een elegante manier. Bovendien geniet je boezem van optimale ondersteuning. Veel vrouwen zijn fan van de vintage uitstraling.

MJSW Tinjis - square

5. De plunge bikini

Met een plunge bikini ga je voor een diep decolleté. Dit bikinitype creëert een sensuele en vrouwelijke look. Beetje speels ook. Hij zet je mooie boezem in de kijker en accentueert op de juiste plaatsen. Laat de zomer maar komen!

MJSW Tazar - square

6. De push-up bikini

Vooral vrouwen met een kleinere cupmaat kiezen voor een push-up bikini. Waarom? Hij heeft voorgevormde cups die voorzien zijn van extra pads. Die extra padding biedt je boezem stevige ondersteuning én zorgt voor een natuurlijke lift.

PDSW Latakia - square

7. De tankini

Ben je op zoek naar een bikinitype dat je lichaam iets meer verhult? Dan is een tankini he-le-maal jouw ding. Dat is een tweedelig badpak waarvan het bovendeel je buik bedekt – tot net boven je bikinislip.

MJSW Tazar - square

8. De triangel bikini

De triangel bikini kreeg zijn naam dankzij de vorm van zijn bovenstukje. Dat is – je raadt het al – triangelvormig. Dit bikinitype wint de laatste jaren enorm aan populariteit. Het geeft je boezem de nodige ondersteuning én een natuurlijke lift. Zijn look is speels – ook dankzij de touwtjes in je nek en op je rug. Die zijn bovendien mooi meegenomen wanneer je graag tanlines vermijdt.

MJSW Flidais - square

9. De strapless bikini

Een strapless bikinitopje geeft je een fashionable uitstraling. Bovendien krijgen je borsten de nodige ondersteuning dankzij het stevige rugpand. De afneembare bandjes zorgen ervoor dat je schouders een mooi bruin kleurtje krijgen – zonder tanlines.