1. Blog
  2. Bh problemen en oplossingen

Bh problemen en oplossingen

Ben jij ’s avonds opgelucht wanneer je je bh ein-de-lijk mag uittrekken? Oeps! Dan heb jij je ideale lingeriematch nog niet gevonden. Een bh die niet past, staat garant voor bh-problemen. De oplossing? Draag de juiste bh-maat. Zo heb je nooit meer last van insnijdende of afzakkende bh-bandjes, pijnlijke beugels of insnijdende cups. En onze lingeriespecialisten hebben ook fantastische tips wanneer je je onzeker voelt over je ongelijke of hangende borsten.

Help! Mijn borsten zijn ongelijk!

Ongelijke borsten zijn compleet normaal. Iedere vrouw heeft twee verschillende borsten. Meer nog: geen énkel lichaamsdeel is perfect symmetrisch. Het is dus helemaal normaal dat je linkerborst voller is dan je rechterborst of dat je tepels verschillend zijn. En bij sommige vrouwen is dat verschil wat groter dan bij anderen. Asymmetrische borsten zijn er in allerlei vormen en maten. En – we weten dat het cliché klinkt – ze zijn allemaal prachtig. Echt!

Waarom is een sport-bh een absolute must?

Waarom is een sport-bh zo belangrijk? Wanneer je fietst of loopt, ontstaat er een grote druk- en trekkracht op je boezem. Maar borsten bestaan uit klieren en bindweefstel. Ze bevatten geen spierweefsel dat de schokken opvangt. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat je jouw borsten goed ondersteunt. Zo voorkom je pijn in je boezem, nek en rug. Twijfel je aan het nut van een kwaliteitsvolle sport-bh? Dan heb je er nog nooit een gedragen. Want zijn ondersteuning, comfort en stevigheid zijn echt fe-no-me-naal!

De vaakst voorkomende bh struggles bij vrouwen met volle borsten: zo los je ze op!

Last van bh struggles zoals knellende bandjes, prikkende beugels of insnijdende cups? Laten we je dan eerst en vooral geruststellen: you’re not alone! Zowat 80 procent van de vrouwen draagt de verkeerde bh-maat en heeft bijgevolg fit issues met haar bh. Helaas kunnen die behaproblemen knap vervelend zijn en – zeker als je een grote cupmaat hebt - zelfs tot rug- en andere klachten leiden. Dit kan je eraan doen.

Gerelateerde thema's

Maatadvies

Badmode gids

Sport bh’s gids

Wasadvies & closet-clean-up